Skip to main content
Ημερ/νία:
8 Ιουνίου, 2023
Διεύθυνση:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Αγαπητοί συνάδελφοι, 
 με περίσσεια χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στις 8-10 Ιουνίου 2023, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 
 Η παιδιατρική νοσηλευτική αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα αυτόνομο επιστημονικό πεδίο, του οποίου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απαιτείται συνεχή επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιατρικών νοσηλευτών. Καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, ολοκληρωμένα μοντέλα παροχής φροντίδας, προηγμένες δεξιότητες και αρχές παροχής φροντίδας συνθέτουν το σύγχρονο πλαίσιο της παροχής φροντίδας στον παιδιατρικό ασθενή και την οικογένειά του. 
 Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, περιλαμβάνοντας θεματικές ενότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες του σημερινού παιδιατρικού νοσηλευτή, στοχεύει στην παροχή νέας γνώσης και ανταλλαγή εμπειριών, τα οποία θα αποτελέσουν κίνητρο και εφόδιο για την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών της χώρας μας που παρέχουν φροντίδα σε παιδιατρικούς ασθενείς, σε πρωτοβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Παράλληλα, με την ενότητα των προφορικών ανακοινώσεων, ελπίζουμε πως οι νέοι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το έργο τους και τις γνώσεις τους στο ευρύτερο κοινό.
 Εγκαινιάζοντας και αγκαλιάζοντας με σεβασμό προς τον παιδιατρικό νοσηλευτή τη νέα αυτή επιστημονική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιατρικών νοσηλευτών που εργάζονται με παιδιατρικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους και τους ανερχόμενους επιστήμονες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παιδιατρική νοσηλευτική. Η συνεργασία ορόσημο με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου, στην οποία ο σύγχρονος νοσηλευτής στέκεται αυτόνομα στη διεπιστημονική ομάδα παρέχοντας υψηλής ποιότητας παροχής παιδιατρικής νοσηλευτικής φροντίδας. 
 Με στόχο την αναβάθμιση της παιδιατρικής νοσηλευτικής της χώρας μας, σας περιμένουμε όλους, 
 
Με εκτίμηση, 
Βασιλική Μάτζιου
Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής